La patronal reclama celeritat en l’ingrés d’aquests crèdits i critica el paper determinant de la banca en la seva resolució

Barcelona, 28 d’abril de 2020.- Anem x Feina denuncia, una vegada més, la inoperància del govern espanyol en la resolució de la crisi econòmica que es deriva del coronavirus. Pel seu portaveu del Comitè Executiu, Jordi Roset, “és la vergonya del sud d’Europa perquè les mesures que ha implantat via decret, l’única que podria ser efectiva i amb dubtes, que és l’aval de crèdits ICO, tampoc està funcionant perquè els diners no s’estan ingressant”.

Al voltant 70% dels associats d’Anem x Feina que han sol·licitat un crèdit amb resolució positiva encara no l’han rebut. La manca de liquiditat de les petita i mitjanes empreses i els autònoms, és el principal problema d’aquesta crisi econòmica tenint en compte que s’ha de fer front a pagaments corrents, ja siguin d’impostos, de Seguretat Social dels treballadors o de lloguers, entre d’altres, mentre els ingressos s’han reduït al mínim o fins i tot han desaparegut.

Per la patronal no té sentit que es demanin condicions draconianes de solvència a les empreses que sol·licitin els crèdits si els diners estan avalats amb un 80% per l’estat. I d’altra banda, tampoc té sentit que malgrat estiguin concedits tardin més de tres setmanes en ingressar-los.

Roset adverteix que “aquesta serà una crisi doble, perquè els crèdits s’estan sol·licitant enmig d’un escenari incert i les empreses arrossegaran un deute doble: els dels pagaments que s’estan fent ara i el del retorn dels crèdits”. Una situació insostenible que passarà factura a l’economia catalana i que demostra la incapacitat del govern espanyol en la resolució d’aquesta crisi.