Des de la patronal independent no entenen com després de 10 mesos de crisi encara s’està actuant amb tanta improvisació i reclamen la convocatòria d’una taula multisectorial amb una àmplia representació de la societat

 

Dimarts, 5 de gener de 2021.- Anem x Feina considera que la mala gestió de la crisi derivada del coronavirus per part de la Generalitat és gairebé tan dolenta com la del govern d’Espanya. Durant el darrer any l’equip de govern que gestiona la pandèmia no ha estat competent, tal com demostren objectivament el nombre de morts, els índex de contagis, les pèrdues econòmiques i la mala planificació de les vacunacions. Les últimes mesures anunciades aquest dilluns són la prova que es treballa de forma
improvisada, sense cap mena d’estratègia ni previsió i sense tenir en compte les conseqüències que se’n deriven.

Per Anem x Feina no és tracta d’una manca de capacitat sinó que és un problema de prioritats. Des de la patronal consideren que la màxima preocupació dels nostres dirigents està més enfocada en la preparació de les eleccions del mes de febrer que no pas en la resolució de la crisi i això anirà a més a mesura que s’acosti la data.

És per això que la patronal independent creu que és imprescindible la convocatòria d’una taula multisectorial on s’hi puguin asseure científics i polítics, però també una àmplia representació de la societat: empresaris, sindicats, ensenyament, afers socials.

Amb l’anàlisi exhaustiva des de diferents punts de vista es podran prendre mesures sanitàries consensuades que prevegin una redistribució de l’impacte econòmic i que rebaixin la crispació de la societat catalana. Alhora es podrà fer front a una crisi sanitària que sembla enquistada i que no millora amb les decisions que s’han pres fins ara.