La via que que ha de permetre la comunicació entre el Vallès Occidental i l’Oriental i ha de reduir el trajecte per travessar Catalunya havia d’estar acabat l’octubre de 2019

Barcelona, 4 de març de 2020.- Un nou retard en la construcció del Quart Cinturó mostra, una vegada més, la deixadesa del govern espanyol amb Catalunya. Aquest projecte, que segons va anunciar l’executiu espanyol, s’havia d’inaugurar l’octubre de 2019 és encara un miratge.

 Pel portaveu d’Anem x Feina, David Fernández “aquesta via permetrà millorar la mobilitat de Catalunya i en conseqüència també la competitivitat econòmica del país, i una vegada més, Espanya mostra la manca de voluntat de fer créixer Catalunya amb un nou retard anunciat pel Ministeri de Foment”.

 El Quart Cinturó ha de permetre entre d’altres, millorar la comunicació entre el Vallès Occidental i l’Oriental, una reivindicació del territori i alhora reduir el trajecte per creuar el país. Ara el problema es concreta en la culminació del tram, de 6’2 quilòmetres entre Olesa i Viladecavalls. El Ministeri no vol posar data perquè assegura que diversos imprevists tècnics i burocràtics han obligat a modificar el projecte.

 Fernández recordar que “mentrestant fa més de 10 anys que les obres estan en marxa i amb una inversió de més de 170 milions d’euros que de moment no han servit per res”.

 Des de 2016, els quatre anys de retard del Quart Cinturó, el govern espanyol ha inaugurat fins a 140 quilòmetres d’autovies a la resta de l’estat, a Catalunya 6 quilòmetres.