CPPME de Portugal i Anem x Feina es reuneixen a Lisboa per primer cop per establir acords de col·laboració

Barcelona, 31 de gener de 2022.- Anem x Feina i la Confederação Portuguesa das Micro, Pequenas e Médias Empresas (CPPME) s’han trobat per primer cop per començar a donar forma a un acord de col·laboració que ha de beneficiar a les petites i mitjanes empreses d’ambdós països. Per la patronal catalana és cabdal propiciar aquestes trobades a nivell internacional per conèixer la seva realitat, per intercanviar impressions i per propiciar la col·laboració entre les empreses que representen cada una de les organitzacions. .

És per això que aquest divendres, el president d’Anem x Feina, Àlex de Azuaje s’ha reunit a Lisboa amb Jorge Pisco i Alfonso Luz , president i vicepresident de CPPME respectivament. En aquesta primera trobada, les dues patronals han intercanviat impressions sobre la crisi que les petites i mitjanes empreses estan patint com a conseqüència de la pandèmia. I han constata que, en aquest sentit, la realitat catalana i la portuguesa s’assembla molt.

També han acordat iniciar converses per assolir vincles entre les empreses que representen per poder donar sortida a aquesta situació. Per part d’Anem x Feina, el seu president ha recordat que de la mateixa manera que donen suport a aquelles empreses que han decidit tributar a Catalunya i no a Espanya, faran el mateix amb aquelles que decideixin instal·lar la seva seu social a un altre estat de la UE. “Les empreses decidides a executar la seva sobirania fiscal ens tenen al seu costat, però aquelles que estan cansades de pagar els seus impostos a Espanya sense que hi hagi cap retorn i volen treure la seu social del territori de l’estat, també poden comptar amb nosaltres” ha explicat Àlex de Azuaje.

CPPME fa 36 anys que treballa per les prop de 8.000 empreses que representa. El seu president, Jorge Pisco, explica, “el govern de la república, arran de la pandèmia, ha entès la importància de la nostra patronal i ara ens considera interlocutors vàlids per negociar les mesures que s’implantaran”. En aquest sentit, el portaveu d’Anem x Feina ha explicat als seus homònims portuguesos que aquí es viu una situació semblant: “el govern espanyol i el català només tenen en compte les patronals tradicionals que funcionen amb estructures del segle XIX i que ja fan olor de naftalina”.

Les dues organitzacions empresarials s’han emplaçat a properes trobades en les que s’anirà perfilant de quina manera s’executarà aquest acord de col·laboració.