La patronal insta a que deixin de banda els interessos personals i de partits, les doctrines ideològiques i les fantasies venudes pels diferents mercaders de Moncloa

 

 Barcelona, 30 de març de 2021.- La crisi de la COVID-19 és la crisi més gran que ha enfrontat la societat global des de la Segona Guerra Mundial, i les mesures urgents i extremes per combatre-la estan tenint un impacte tremendament negatiu en l’economia, pràcticament paralitzada.

Per mitigar aquest efecte, els governs estan aprovant paquets d’estímul econòmic massiu, probablement els més grans de la història. Però, per poder executar-los, per poder maximitzar el seu valor per a la societat catalana, és necessari ser i actuar com un Estat. És l’únic requisit per administrar els recursos propis de manera efectiva i adequada a les nostres necessitats perquè aquestes decisions que prenen els governs tindran un gran impacte i efectes duradors, condicionant la nostra economia i el conseqüent estat de benestar durant dècades.

Per fer front a les conseqüències d’aquesta crisi econòmica s’estan destinant quantitats sense precedents de recursos financers públics a l’economia real. El pressupost de la Unió Europea, inclòs el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, permetrà realitzar importants inversions públiques en el pròxim decenni, als quals Catalunya, amb un govern autonòmic que actua com a mera gestoria de les decisions de Madrid no hi tindrà accés. Reiteradament l’administració espanyola ens ha demostrat amb fets contrastables que les promeses durant les campanyes electorals o prèvies a l’aprovació dels pressupostos generals, no es veuen materialitzades en inversió real, ans al contrari esdevenen dèficit fiscal i d’inversions.

Hem escoltat atentament els discursos durant el debat d’investidura, i encara el candidat al honrós càrrec de Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya i alguns portaveus de grups parlamentaris plantegen solucions fracassades de l’autonomia per resoldre problemes reals econòmics, socials i ara sanitaris d’una nació com la nostra, menyspreada, laminada i emmordassada a través de l’història pels estats que l’han conquerit.

És ben cert que els problemes actuals s’han de resoldre amb urgència. Portem els últims 4 anys immersos en una espiral de lamentacions, acataments injustos i submissió a la voluntat venjativa de l’Estat espanyol. Això es tradueix en un terrabastall de les bases que caracteritzen l’esperit de Catalunya i una desconnexió entre la classe política i la majoria social i electoral del país que, avui més que mai, creu, defensa, exigeix i es reitera en la consolidació d’un Estat propi per a la nostra nació. Aquesta és l’única sortida a aquest atzucac i l’única via pel progres econòmic, la justícia social i el desgreuge de la nostra història.

Des d’Anem x Feina interpel·lem als diputats que han obtingut la confiança majoritària dels electors perquè deixin de banda els interessos personals i de partits, les doctrines ideològiques o les fantasies venudes pels diferents mercaders de Moncloa, i executin el mandat de les urnes. El mandat de treballar units des d’un govern sòlid i estable amb els objectius clars d’executar el que fa 10 anys que el poble reclama: La consolidació de la república catalana en la qual rau la nostra supervivència com a societat, cultura, economia i a la fi com a nació.

Per a més informació premsa@anemxfeina.cat