La patronal independent fa una crida a la resta de patronals com Pimec i Foment per fer un front comú que eviti aquesta mesura

Barcelona, 15 de juliol de 2020.- Anem x Feina coincideix amb el Consell General de Cambres de Catalunya, CECOT i el RACC que en un comunicat conjunt han mostrat la seva “absoluta oposició” a la possibilitat que el govern espanyol prorrogui les concessions a les empreses de les autopistes de peatge.

La patronal independent lamenta que el Consell General de Cambres, presidit per l’independentista Joan Canadell, no hagi contactat amb Anem x Feina per sumar-la en aquest comunicat perquè els arguments són del tot coincidents. Així des d’Anem x Feina es considera que la pròrroga en la concessió de les autopistes no servirà per compensar la disminució d’ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

D’aquesta manera, una vegada més el govern espanyol mostra el seu desinterès per la realitat catalana. Si s’executa aquesta pròrroga beneficiarà només a les grans concessionàries i no pas al teixit empresarial català format majoritàriament per petites i mitjanes empreses, precisament el col·lectiu que defensa i vol representar Anem x Feina.

Efectivament, tal com s’apunta en el comunicat, estem davant un nou greuge del govern espanyol respecte l’economia catalana que històricament ha patit la imposició de peatges. Fets com aquests difícilment es produirien si Catalunya fos un estat i demostren que la independència afavoriria polítiques encaminades a la particularitat catalana pel que fa al sistema econòmic.