Anem x Feina recorda que la manca d’un estat no permet tenir recursos suficients per oferir les ajudes que els autònoms catalans necessiten per remuntar aquesta crisi.

Anem x Feina contempla amb estupefacció l’assignació de les ajudes als autònoms que ha concedit la Generalitat de Catalunya. Considera que ha estat un cúmul de despropòsit tant per les quantitats com pel sistema per accedir-hi.

La patronal independent recorda que dels prop de mig milió d’autònoms que hi ha al país, només 100.000 complien els requisits, però d’aquests només hi han pogut accedir 10.000 autònoms, un 2% del total. La partida s’ha exhaurit molt ràpidament i a més amb moltes dificultats per poder accedir al programari. I al final, tot plegat es converteix en una mena d’almoina que no és una solució real per donar suport a un sector històricament maltractat.

Per Anem x Feina aquesta és una prova més que Catalunya com a comunitat autònoma d’Espanya no té els recursos ni la capacitat de gestió necessaris per superar aquesta crisi. Estar dins Espanya és un llast per tots aquells que vivim i fem negocis a Catalunya, però des de la patronal recorden que els minsos recursos disponibles amb aparença d’opulència, és un error de càlcul que perjudica molt al país.

La patronal considera que aquesta crisi només se solucionarà amb un increment de les mesures sanitàries com els testos massius i els controls perimetrals així com de les mesures econòmiques, amb ajudes per evitar les despeses fixes com lloguers o préstecs i exempcions reals d’impostos.

Cal que Catalunya sigui independent perquè això suposarà tenir capacitat per gestionar els propis recursos per poder oferir solucions de primera divisió a autònoms, pimes, treballadors i ciutadans en general, com passa a la resta de països de la UE.