Anem x Feina critica la falta de concreció d’algunes de les mesures publicades al BOE i la descoordinació entre els governs espanyol i català que perjudica greument al teixit productiu de Catalunya

Barcelona, 18 de març de 2020.- Anem x Feina considera que les mesures econòmiques plantejades pel govern espanyol són més una campanya de màrqueting que no pas un pla de xoc per fer front a aquesta situació tan crítica.

La patronal que s’empara en Eines de País amb l’impuls de l’Assemblea Nacional Catalana critica que tenint la possibilitat, no s’hagin aprovat mesures més dràstiques i eficients a l’alçada de les circumstàncies i denuncia que no ajuden ni a les famílies ni a l’economia real.

“És cert que s’ajuda als col·lectius molt desfavorits, però la majoria dels perjudicats no veuran res. Però a més de què serveix que no et tallin el subministrament dels serveis bàsics, per exemple? De res si finalment no els condonen” afirma el portaveu d’Anem x Feina David Fernández.

La manca de concreció és un altre dels aspectes que des de la patronal es critiquen. En el decret fet públic aquest dimecres no s’especifica de quina manera es podrà accedir als ajuts pel que fa al finançament. No queda clar quins requisits demanaran els bancs ni si aquestes línies de finançament arribaran a l’economia que aporta valor.

Pel que fa a la voluntat de no incrementar les xifres d’atur, només es contemplen ajuts per les empreses que estan obligades a tancar, deixant de banda aquelles que com a conseqüència del confinament obligat a Catalunya no poden desenvolupar la seva activitat.

Els autònoms, segons Anem x Feina seran de nou els més perjudicats. Segons les mesures publicades al BOE aquest dimecres, “ni tan sols es contempla la condonació de les quotes, no es preveu cap ajut directe, només en cas de cessament d’activitat, el que ha provocat una confusió extrema en les mútues que les haurien de cobrir” assegura Fernández.

En aquest sentit, els pocs ajuts previstos per aquest col·lectiu, que a més són de la Generalitat i no pas del govern espanyol, només beneficien un part molt petita dels autònoms, al voltant de 4.500 del 500.000 que hi ha a Catalunya. Molts autònoms són societaris i aquests no reben cap ajut. Des d’Anem x Feina es recorda que tenir una empresa no vol dir tenir un holding.

Així les coses, la patronal denuncia la manca de coordinació entre el govern espanyol i el català que com sempre, perjudica a Catalunya. En definitiva el govern espanyol, com sempre, aplica unes mesures que finalment ajudaran als més poderosos, es a dir a l’Ibex35, i qui més patirà les conseqüències de la crisi seran les pimes i els autònoms.

Share This