Anem x Feina creu que les beneficiades d’aquesta mesura seran les grans distribuidores de l’Ibex35

Barcelona, 30 de març de 2022.- Anem x Feina considera una irresponsabilitat que el govern espanyol pretengui que la solució a la crisi energètica sigui una nova línia d’avals ICO. Una mesura que només servirà per endeutar les empreses per pagar una despesa corrent i alhora beneficiar a les grans generadores i distribuidores de energía, com Endesa, Repsol i Cepsa.

Els préstecs de l’Instituto de Crédito Oficial estan pensats perquè les empreses puguin fer front a un problema de tresoreria puntual o d’inversions que facin encara més rendible la seva activitat. Però aquests nous avals que ha anunciat el govern espanyol són per compensar els costos derivats de l’increment dels preus de l’energia, per tant és una despesa fixa i no extraordinària.

Anem x Feina creu que aquesta conjuntura requereix un altre tipus de solució que passa per accions més concretes i centrades en contenir aquests increments de manera efectiva i a establir mesures amb els productors i grans distribuïdors de l’Ibex35. La patronal independent aposta per exigir a aquestes companyies que la pujada de preus no s’allargui en el temps tenint en compte que s’ha produït com a conseqüència del conflicte d’Ucraïna i no pas per un inesperat increment de demanda.