A les portes de la Diada de 2021, Anem x Feina recorda que cada
dia que es negocien “rampoines” amb Madrid, es perden 20.000
euros que no tornen

Barcelona, 8 de setembre de 2021.- Anem x Feina prepara la Diada de 2021 amb la voluntat d’aconseguir tornar a mobilitzar la societat. Un Onze de Setembre que arriba enmig d’una dinàmica de desmotivació popular provocada pels dirigents polítics catalans. “Els que tenen els sous garantits i que s’han preocupat més pels seus interessos partidistes i personals que per cap altra cosa, han deixat a l’estacada la població. Ens van fer creure que liderarien el camí cap a la independència i els últims 4 anys l’únic que han fet ha estat desmobilizar la gent”, afirma el portaveu d’Anem x Feina, Àlex de Azuaje.

La que havia de ser la solució a aquest atzucac, la Taula de Diàleg, ara es planteja com la recerca de punts en comú per aconseguir millors rèdits pel país, però “aquest discurs d’aconseguir beneficis fiscals, més autogovern o més inversions, ja fa segles que el sentim a dir”, recorda el portaveu de la patronal.

Enmig d’aquest clima enrarit, el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat és l’exemple de la depèndència extrema de Catalunya. Àlex de Azuaje afirma que “potser és una bona notícia pel sector del Govern que no se sentia còmode amb aquesta ampliació. Però el problema és el de sempre: parlem del que parlem, tot ho decideix Madrid, ni planta de bateries, ni ampliació de l’aeroport ni tan sols autonomia tenim. I ens preguntem si tenim direcció econòmica?”.

Des de la patronal recorden que la independència no és un joc i que Catalunya s’hi juga molt. “No és només una qüestió de ser o no ser un Estat, també ho és de supervivència econòmica. Cada dia que es perd negociant el de sempre, amb els de sempre, 20.000 milions d’euros continuen marxant sense tornar. I les nostres empreses i comerços -que viuen la pitjor crisi del teixit productiu de la democràcia- continuen abaixant persianes davant la impossibilitat de resposta del govern de la Generalitat”. És per tot això que aquest dissabte Onze de Setembre, Anem x Feina farà l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova i serà a la capçalera de la manifestació que organitza
l’Assemblea.