El Consell de Ministres ignora la realitat catalana, no dona sortida ni a la crisi sanitària ni a l’econòmica i posa en risc l’economia de Catalunya

Barcelona, 25 de març de 2020.- Anem x Feina critica l’inoperància del govern espanyol en aquesta crisi del coronavirus. Ignora les peticions de la Generalitat de confinar Catalunya per protegir la població de la propagació de la malaltia i alhora no és capaç de posar sobre la taula mesures econòmiques que facilitin a les petites i mitjanes empreses i als autònoms fer front a una situació excepcional.

És per això que des d’Anem x Feina s’exigeix que se suspenguin temporalment els pagaments d’impostos, taxes i Seguretat Social. Estem a només cinc dies perquè s’hagin de fer efectius els pagaments de les quotes dels autònoms i si el govern espanyol no es repensa si permet una moratòria, l’única sortida possible serà la desobediència econòmica. O bé voluntària per mostrar la disconformitat amb la manca d’actuació de l’Estat per afrontar aquesta crisi o obligada per manca de recursos.

Des d’Anem x Feina es fa de nou una crida a la responsabilitat col·lectiva. L’inoperància del govern de Pedro Sánchez posa en risc l’economia de Catalunya si es té en compte que les petites i mitjanes empreses són les més nombroses, al voltant de 520.000 i suposen el 58,9% del valor afegit brut de l’estructura econòmica catalana. I a això cal afegir-li el mig milió d’autònoms que pràcticament han paralitzat la seva activitat.

D’altra banda, des de la patronal demana que les grans empreses siguin solidàries i facin els sacrificis necessaris ja que són elles les que que estaran en millors condicions per remuntar aquesta crisi.

Més informació a [email protected]

Share This